Европейският съюз (EС) обсъжда възможността за налагане на ограничения върху износа

...
Европейският съюз (EС) обсъжда възможността за налагане на ограничения върху износа
Коментари Харесай

ЕС обсъжда нови мерки за ограничаване на реекспорта за Русия

Европейският съюз (EС) обсъжда опцията за налагане на ограничавания върху износа на избрани стоки от трети страни, които реекспортират глобени артикули за Русия, написа Financial Times, базирайки се на осведомени източници.

Обсъждането на това предложение  е планувано за идната седмица. Предполага се, че Европейски Съюз първо ще създаде правна рамка, която  позволява да идентифицират продукти и страни, които пораждат съмнения в Брюксел. След съответното предизвестие целевите артикули и дестинациите за експорт могат да бъдат добавени към листата с следени за експорт артикули. Предложената скица може да бъде приложена като част от разисквания 11-ти пакет от антируски наказания, прибавя Financial Times.

В същото време, показва изданието, това повдига огромни въпроси, в това число във връзка с геополитическите последствия от ограничение на търговията със страни, които не са директно забъркани във военния спор в Украйна, даже в случай че препоръчаните ограничения са целенасочени и краткотрайни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР